Slänga gammal analog systemare?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av  laspectra 3 år, 8 månader sedan.
Skapare
per-anders rundlöf
Medlem

Sopptippen

Är det vad som gäller för min gamla Konica  med ett fast 200mm F4 och 50mm F1.7?

Du kan ju fråga på återvinningcentralen.

Jag brukar köpa in gamla kameror och använda objektiven med adapter till andra olika digitala systemkameror, sen när man blir leds på dom kan man sälja dom på tradera för en hundralapp eller två..

Men det är mycket jobb oxå att sälja så, allt ska rengöras, kontrolleras, skrivas in på tradera, fotas, packeteras, skicka iväg osv..

Det borde rimligen gå samma väg för våra gamla kameror som det gjort för våra gamla möbler, vinylskivor, porslin mm. Det som vi vräkte på tippen för 30 – 40 år sedan kostar idag mer att köpa i beg skick än vad de gjorde när de var nyproducerade. Så en efterfrågan lär säkert komma med stigande priser. Se bara hur det gått för gamla SAAB o Volvo bilar.  smiley

// elektronikfreak

http://www.elektronikfreak.com

http://www.videofotografen.com


laspectra
Medlem

  Släng ingenting.Det finns fortfarande film att köpa och kan framkallas enkelt. Googla på filmframkallning så får du se. Men SLÄNG INGENTING. Fotografera i stället med film. Lycka till!

  Du måste vara inloggad för att fortsätta

  Bonnier Digital FOTO
  Bonnier Publications
  Utgiver: Anna Rading Ploman
  Alla inlägg på Bonnier Digital FOTOs forum återspeglar de enskilda användarnas åsikter och är inte ett uttryck för Bonnier Publications ståndpunkter.