raw

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  OmegaJ 13 år, 2 månader sedan.
Skapare
kent bengtsson
Medlem

Hej kan ej öppna mina Rawbilder som jag tagit med min Canon 550D

i Elements 8 tydlingen så stöder elements 8 inte 550D RAWFILER

tips hur jag går till väga med problemet  hur laddar jag ner plugg in o installerar det på  elements 8

Tack kent


OmegaJ
Medlem

    Hej! Jag har samma problem med min Element 7 . I nr 3/2011 fanns uppgifter på fil som jag kunde ladda ner :Camera Raw 5.6. Har också Canon 550D, datorn har Vista. Kunde ladda ner i datorn, byta filen, men sedan? Inget hände! Exe filen gjorde något men var, vet ej: Eller måste jag beställa Element 9? Mvh. Bengt


    portin
    Medlem

      Hej! cool

      Du kopierar filen med programvaran och klistrar in den i programmet för PSE 7. Leta först reda på i vilken mapp du har originalfilen sökvägen brukar vara Program/ADOBE/Photoshop Elements 7.0/Plug-Ins/File Formats/Camera Raw/. Klistra in den nya filen i mappen File Formats, svara ja på frågan om du vill ersätta Camera Raw filen. Klart!

      PSE 7 skall vara stängt när du gör detta.

      Har samma problem men med min nya Nikon D3100.

      När jag försöker föra över bilderna till Elements 8 utforskare så får jag meddelandet att filerna är skadade eller att filerna (NEF) ej stöds av programmet. Filerna är inte skadade för jag kan se dom med Picasa. Har uppdaterat CameraRaw till 6.2,  senaste för Elements 8. Använder Adobe DNG Converter för att komma runt problemet men det ska väl inte behövas?


      OmegaJ
      Medlem

        Hej !

        Jag har gjort som de beskrev i Adobe, bytte filen, PSE 7 var stängt, men det hjälpte inte. Vet ej om Vista har någon betydelse i detta, borde ej ha? Är det rätt fil som anges i DF? Mvh

        Bengt

        Du måste vara inloggad för att fortsätta

        Bonnier Digital FOTO
        Bonnier Publications
        Utgiver: Helena La Corte
        Alla inlägg på Bonnier Digital FOTOs forum återspeglar de enskilda användarnas åsikter och är inte ett uttryck för Bonnier Publications ståndpunkter.