Val av systemkamera

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  obvk 6 år, 3 månader sedan.
Skapare
Arkiv DigitalFoto
Medlem

Hej, Jag har en fråga av val av systemkamera Jag har tittat på Pentax K-5 och Nikon D 7000 jag tycker det är jätte svårt detta är min första riktiga systemkamera och rätt mycket pengar så det gäller att man köper rätt. Så jag vore tacksam för lite tips och råd. av Kent. Inlagt: 2010-10-05 21:56


matse1948
Deltagare

  Jag har alltid ett gammalt hjärta till Pentax då min första systemkamera var av det märket (Spotmatic inköpt 1968). Den "lämnade dock in" efter 30 år.

  Numera har jag en Nikon D80 med sikte på en D7000 när den kommer ut. Förutom att Nikon i mina öron har ett gott rykte så har den tillsammans med Canon det bästa urvalet av objektiv. I övrigt tror jag det rör sig mest om tycke och smak. Vi amatörer har ju oftast inte råd att pröva så många olika märken. Det är väl ungefär som att välja bensin- och försäkringsbolag. Man vet inte så mycket varför man väljer det ena eller det andra. Mitt val av Pentax berodde dock nog mest på att jag hade en idolbild av Ringo Starr i The Beatles på min väg där han hade en Pentax framför ansiktet (han har den även i en scen i deras film "A Hard Days Night")

  //Mats


  obvk
  Medlem

   Hej! Lägger ett ord för Pentax pga att gamla bra objektiv passar till nya kameror och för jag fotata av och till med Pentax sedan slutet på setiotalet. mvh
   ove

   Du måste vara inloggad för att fortsätta

   Bonnier Digital FOTO
   Bonnier Publications
   Utgiver: Helena La Corte
   Alla inlägg på Bonnier Digital FOTOs forum återspeglar de enskilda användarnas åsikter och är inte ett uttryck för Bonnier Publications ståndpunkter.