Nyckelord i Photoshop Elements

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Peter Johansson 13 år sedan.
Skapare
Peter Johansson
Medlem

Hej,

Jag har satt nyckelord på mina bilder under ett par års tid. I PSE så kan välja att skriva dessa till filerna vilket jag har gjort löpande för att nyckelorden skall följa bilden.

Problemet jag har är att om jag ändrar ett nyckelord i Elements och väljer att skriva det till filen så raderas inte orginal-taggen utan Elements bara skriver dit en ny. Detta innebär att vissa bilder har väldigt många nyckelord som numera är inaktuella. Ex. är när folk gifter sig och bytar namn eller att jag från början bara taggade förnamn men nu både för- och efternamn.

Vet någon om där finns en funktion i PSE som raderar alla befintliga taggar i filen och skriver ner de som PSE har i sin databas.

Det hade varit toppen om någon kunde tipsa mig hur jag kan städa upp bland detta tagg-kaos.

Mvh Peter

Har precis köpt mig en bok om PSE förklaring är från boken.

Högerklicka på den nyckelordstagg du vill ta bort. Välj Ta bort nyckelordstaggen ….(ex fotboll). Det visas ett  varningsmeddelande om att taggen kommer att tas bort välj ok. Klart fattar jag det som.. Är jag ute o cyklar nu tro..hoppas att detta hjälper dig Peter.

Mvh Maritta

Jo, det vet jag. Problemmet jag har är att nyckelordet försvinner inte från bilden då utan bara från PSE databas. Även om man väljer skriv nyckel ord till bilden så kommer de "gamla" ligga kvar ändå.

Ex.

1.  Jag skapar nyckelord "Peter" i PSE

2. Väljer att skriva nyckelord till bilden.

3. Ångra mig och tar bort nyckelordet "Peter" i PSE och lägger till ex. "Peter Johansson"

4. Väljer att skriva nyckelord till bilden igen.

Nu kommer där ligga 2 nyckelord i bilden. Både "Peter" och "Peter Johansson" men i PSE kommer bara "Peter Johansson" vara synligt.

Jag vill rensa alla nyckelord fysikt i bilden och bara använda dom från PSE.

Hoppas min fråga blev lite klarar nu.

Mvh Peter

Du måste vara inloggad för att fortsätta

Bonnier Digital FOTO
Bonnier Publications
Utgiver: Helena La Corte
Alla inlägg på Bonnier Digital FOTOs forum återspeglar de enskilda användarnas åsikter och är inte ett uttryck för Bonnier Publications ståndpunkter.