Naturfoto

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  user-537098 1 år, 5 månader sedan.
Skapare
user-537098
Åskådare

Jag har ett mindre problem med en del naturfoton. På senare tid har jag försökt få bra bilder på djur i skymning men lyckas sällan. Har en Nikon D3500 med Nikkor 70-300 4.5-6.3G ED VR objektiv som i sig är bra. Det är väldigt ny utrustning.

Nu har jag försökt med mängder av olika inställningar, långa slutartider 1/20, helt manuella inställningar och automatiska inställningar. Ändå blir det väldigt mycket brus i bilderna och i sig oanvändbara foton.
Jag är inte intresserad av att manipulera foton i något program efter bilden är tagen för det klassar jag inte som fotografering, det är bara fejkbilder tyvärr och ingen professionalitet i det hela.

1/30 ger rätt okej resultat. Jag tittar så ofta jag kan (djur rör på sig, i synnerhet lodjur, räv och liknande) på ISO talet och försöker hålla det under 2000 i möjligaste mån.

Något jag dock inte hittar på kameran som alla säger, är att låsa kameran vid ett visst ISO tal, det är ju omöjligt. Även om jag ställer in max 1600 så när jag tar bilder ser jag bara en röd text med ISO tal på kanske över 6000 eller i extremfall 25600. Det är tydligen omöjligt att låsa kameran vid ett visst ISO tal, eller är det möjligt på något sätt?
Har provat manuella inställningar, slutarläge, aperture läge, men samma sak oavsett vad jag väljer.

Högt ISO ger ju extremt brusiga bilder och jag har fått svar att fullformatskamera ska ge bättre resultat men också motsatsen att det inte alls hjälper, så vad är problemet, varför lyckas jag inte bra med bilder i skymning?

Jag behöver ett zoom objektiv, djur är inte så närgångna i synnerhet inte ugglor, rävar och lodjur. så ett fast 50 eller 85mm kommer inte fungera.
Samtidigt kan jag inte köpa hur många objektiv som helst. När jag tittar på recensioner på 2.8 och 1.4 objektiv ser jag att ingen vill använda 2.8 objektiv när man jämför det med 1.4, samtidigt säger alla säljare att 2.8 eller till och med 4 objektiv ska räcka. Vad ska jag tro på?

Tyvärr finns det inte en enda kameraförsäljare eller tillverkare som låter en prova utrustningen innan man köper den och det är oseriöst ju. Inte köper man en bil utan att prova den först, men man ska köpa väldigt dyr kamerautrustning utan att veta vad den går för i den situation man använder kameran, i mitt fall i skymningstider när de djur jag är ute efter rör på sig.

Finns det någon som har lite erfarenhet av denna typ av fotografering och som kan komma med lite förslag vad jag skulle kunna göra för att få bättre bilder på djur i skymningen nu på hösten och vintern?

De flesta av mina bilder finns att se på instagram, https://www.instagram.com/natureseb76/

Tacksam för alla råd och tips.

Du måste vara inloggad för att fortsätta

Bonnier Digital FOTO
Bonnier Publications
Utgiver: Helena La Corte
Alla inlägg på Bonnier Digital FOTOs forum återspeglar de enskilda användarnas åsikter och är inte ett uttryck för Bonnier Publications ståndpunkter.